Reserveer nu uw wintervaart
Vraag vrijblijvend een offerte aan
break

Informatie

Onze vloot ligt in Nieuwersluis, van hieruit bestaat de mogelijkheid om met een van onze salonboten of sloep in zowel zuidelijke als noordelijke richting te varen. Maar opstappen op een andere locatie is, in overleg met ons, ook mogelijk.

Varen in zuidelijke richting

De zuidelijke route komt u door Breukelen, Maarssen, Oud Zuilen en eventueel de stad Utrecht: deze route is zeer fraai! U vaart hierbij langs tal van prachtige authentieke buitenhuizen, theekoepels en kastelen. De route wordt gemarkeerd door o.a. prachtige hortensia’s, ook wel genoemd “de Bloem van de Vecht”. De route is een lust voor het oog en zeer zeker de moeite waard.

Varen in noordelijke richting

De rondvaart in noordelijke richting brengt u door de zeer fraaie en gezellige dorpskernen van Loenen aan de Vecht, Vreeland, Nigtevecht, Nederhorst den Berg en Weesp. Voor een kleine tussenstop kunt u in Vreeland bijvoorbeeld Kaasboerderij de Willigen bezoeken, alwaar u heerlijke kazen kunt proeven en/of genieten van een uiterst informatieve rondleiding.

Voor beide vaarroutes, in zowel zuidelijke als in noordelijke richting, zijn de locaties uiteraard afhankelijk van de tijdsduur van uw rondvaart.

Vaarroute over de loosdrechtse plassen

U kunt bijvoorbeeld opstappen in Loenen aan de Vecht. Van hieruit is het ca. 10 minuten varen naar de Mijndense sluis die toegang geeft tot de Loosdrechtse plassen. Hier kunt u heerlijk zwemmen of met een borrel in de hand uw voeten te water laten… Ook kunt u in Loosdrecht goed lunchen of dineren op een van de gezellige terrassen, direct aan de plassen.

Vaarroute over de vinkeveense plassen

De Vinkeveense plassen kenmerken zich door de vele eilandjes die ooit zijn ontstaan door jarenlange turfafgravingen. U kunt hier heerlijk zwemmen. Een vaartocht over de Vinkeveense plassen is prima te combineren met een tocht over de rivier de Amstel tot aan bijvoorbeeld Abcoude. Het water in de plassen is opmerkelijk helder.

Rederij de Kampioen

Zin in een compleet verzorgd vaararrangement?